Ramblas 2014De Ramblas editie was zeer geslaagd. Het weer zat mee, bezoekers stroomden door onze straten, standhouders verkochten lekker en iedereen was enthousiast.

Deze 9e editie was wat je noemt een maatje groter dan we tot nu toe gewend waren. Er was bruisende muziek op alle 4 podia en er was een ongekende variatie in performers.

mathieu-guillaumeOp zaterdag bracht de Surinaamse 10-mans formatie Young Cosje hun weergaloze show met authentieke en opzwepende Afro-Caribbean sound, waar je niet bij stil kon zitten.

Andere hoogtepunten waren ook Mathieu & Guillaume, zowel met full band als ook akoustisch met nummers van hun album Goldmund. Tussendoor was er de rauwe blues van The Busted Flush Blues Band. In Koffieklap en Cappuccino Cafe kon je rustig genieten van Marie Schoovaerts met haar zalige jazzkwartet Con Alma. In de Lange Koepoortstraat stond ze ook op het podium met de hefty funk- en soulband SevenSoulMotion en bracht ze in intieme sfeer eigen interpretaties van jazz standards en zelfgeschreven nummers, samen met Bert Droushoudt aan de fretless bass.

stergal01Ook de 2-mans rapperformatie Broers warenn van de partij.

De zondagmiddag werd opgevrolijkt door het Egeländer Blaasorkest De Stergalmers. Vooral de ouderen genoten daar zichbaar van. Verder speelden op beide dagen de Harrison-Beatles Tribute Band.

Café Que Pasa vergastte ons het hele weekend weer op spetterende travestieshows en bij Bar Lucy genoten we van opkomend jong talent op het podium.

tomcat01Op zaterdagavond was er de populaire 6-koppige coverband TomCat en gingen we allemaal dansend uit ons dak.Laura Sheridan voerde een sierlijke vuurdans uit. Aan de kant stonden de jongens met mochito's en andere exotische drankjes.

 

 

NIEUWJAARSDRINK 2015

Onze Nieuwjaarsdrink van zondag 18 januari was alweer een succes! Iedereen genoot van een lekker drankje, de wereldvermaarde bakharing en een klapke met de buren..

 Lees... 

STRAATONTBIJT 2014

Op zondag 24 augustus kwam de hele buurt bij elkaar in de tent op de Houten Brug voor ons zalige en altijd gezellige straatontbijt.

 Lees... 

RAMBLAS 2014

ramblas 2014

De Ramblas 2014-editie was zeer geslaagd. Het weer zat mee, bezoekers stroomden door onze straten, standhouders verkochten lekker en iedereen was enthousiast..

 Lees... 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Meld dit!

Verwijdering graffiti (info) Meld dit!

Defecte straatverlichting Meld dit!

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief
over:

Seniorenraad

De Seniorenraad Antwerpen beschikt over een eigen facebookpagina. Interessant voor 55-plussers en voor iedereen die de 55-plussers een warm hart toedraagt. Je kan er af en toe leuke en nuttige nieuwtjes op vinden met betrekking tot Antwerpen en/of met betrekking tot ouderen. Zelf berichten plaatsen kan ook. Je kan er zó op : het is een publieke pagina, vrij toegankelijk.

 Bekijk... 

Buurtinfopunt

buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94